blog

Conversiepercentage van je webshop verhogen. Een paar tips!

Written by

Startup Marketing Dev

We krijgen vaak de vraag van een klant hoe ze het conversiepercentage van hun Webshop kunnen verhogen. Tijd voor een blogje met wat tips voor de ondernemers!

Het verhogen van het conversiepercentage van je webshop is cruciaal voor het succes van je online bedrijf. Het is daarom belangrijk om te investeren in strategieën en tactieken die de verkoop stimuleren en klanten aantrekken. In deze blog delen we 11 praktische tips die je kunt toepassen om het conversiepercentage van je webshop te verhogen. Naast tips zoals het optimaliseren van je productpagina’s en vereenvoudigen van het bestelproces, leggen we ook uit hoe het gebruik van User Generated Content (UGC) kan bijdragen aan het verhogen van de conversie en klantbetrokkenheid. Door deze tips toe te passen, kun je meer verkopen genereren en je online bedrijf laten groeien.

Hier zijn onze tips om het conversiepercentage van je webshop te verhogen:

 1. Maak het gemakkelijk om te navigeren: Zorg ervoor dat je webshop eenvoudig te navigeren is. Maak categorieën en filters duidelijk en eenvoudig te vinden en verminder het aantal klikken dat nodig is om een product te vinden.
 2. Optimaliseer je productpagina’s: Zorg ervoor dat je productpagina’s duidelijke en gedetailleerde informatie bevatten over elk product. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen en voeg reviews en beoordelingen toe om het vertrouwen van je klanten te vergroten.
 3. Vereenvoudig het bestelproces: Verminder het aantal stappen in het bestelproces en zorg ervoor dat het duidelijk is wat er van de klant wordt verwacht. Maak het mogelijk om als gast te bestellen en voeg een progressiebalk toe om klanten op de hoogte te houden van hun voortgang.
 4. Maak het gemakkelijk om contact op te nemen: Zorg ervoor dat je klanten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen via e-mail, telefoon of chat. Voeg een live chat-functie toe om klanten snel te kunnen helpen en hun vragen te beantwoorden.
 5. Bied verschillende betaalmethoden aan: Bied verschillende betaalmethoden aan, zoals iDeal, creditcard, PayPal en Afterpay, om ervoor te zorgen dat klanten hun favoriete betaalmethode kunnen gebruiken.
 6. Geef korting aan terugkerende klanten: Bied kortingen en beloningen aan voor terugkerende klanten om hun loyaliteit te belonen en ze te stimuleren om opnieuw bij je te kopen.
 7. Maak gebruik van upselling en cross-selling: Maak gebruik van upselling en cross-selling om klanten aan te moedigen om meer producten te kopen. Toon bijvoorbeeld gerelateerde producten op de productpagina of bied aanvullende accessoires aan.
 8. Optimaliseer voor mobiel: Zorg ervoor dat je webshop geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Test je webshop op verschillende apparaten en zorg ervoor dat alle functies en knoppen goed werken op mobiele apparaten.
 9. Verminder afleidingen: Verminder afleidingen op de pagina’s van je webshop. Verwijder onnodige links, advertenties en pop-ups die de aandacht van je klanten kunnen afleiden van het product dat ze willen kopen.
 10. Analyseer je data: Analyseer je data regelmatig om te zien waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Gebruik tools zoals Google Analytics om te zien waar klanten afhaken en waar je conversieproces geoptimaliseerd kan worden.
 11. Gebruik User Generated Content (UGC): Vraag je klanten om foto’s en beoordelingen van je producten te delen en toon deze op je website. UGC kan helpen om het vertrouwen van je klanten te vergroten en hen te laten zien hoe anderen jouw producten gebruiken. Bovendien kan het tonen van UGC ook helpen om de authenticiteit en betrouwbaarheid van je merk te benadrukken. Zorg er wel voor dat je de UGC goed beheert en toont op een manier die past bij je merk. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale galerij op je website maken voor UGC of UGC tonen op de productpagina’s zelf.

Door deze tips toe te passen, kun je het conversiepercentage van je webshop verhogen en meer verkopen genereren.

We use Cookies

We use cookies on our website to provide you with the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits.

Privacy policy