blog

De nieuwste Pinterest tools van 2022

Written by

Tools & Guides Marketing

2022, het jaar van Augmented Reality (AR), Artificial Intelligence (AI) en ga zo maar door… Platformen passen steeds meer digitale technologieën toe om onder andere de overall experience van de gebruiker te verbeteren, zo ook Pinterest. In deze blog kletsen we je bij over de nieuwste Pinterest tools van 2022. Wees up to date en houd jouw marketingstrategie compleet! 😉

Try On for Home decor

Allereerst, een tool die nog vanuit de Verenigde Staten moet overvliegen: de tool ‘Try On for Home decor’. Dit betreft een nieuwe AR-functie waarmee Pinterestgebruikers (voor nu nog) interieurproducten digitaal kunnen uittesten. Amerikaanse retailers waaronder Walmart en Crate & Barrel zetten hiervoor producten digitaal in.

Met deze tool kunnen Pinterestgebruikers nieuwe producten eerst visualiseren in bijvoorbeeld hun slaapkamer of woonkamer voordat ze het aanschaffen. Hiermee beweert Pinterest de ‘ultieme shopping experience’ te bieden.

Zoals beschreven in ‘Pinterest Marketing voor starters 2022’ streeft Pinterest naar het inspireren van zoveel mogelijk gebruikers. Met deze nieuwe AR-functie gaat Pinterest dan ook over naar het realiseren van deze inspiratie. Zo zijn Pinterestgebruikers 5x meer geneigd om een aankoop te doen op een Try On-pin dan op een standaardpin. 

Pinterest heeft bevestigd dat de tool binnenkort ook buiten de Verenigde Staten ingezet en gebruikt kan worden. Shopping will never be the same!

Pinterest Predicts

En dan het – nog weinig bekende – Pinterest Predicts. Pinterest Predicts is namelijk terug en beweert groter te zijn dan ooit. De tool is een voorspellende blik vooruit op wat in 2022 trending zal zijn binnen honderden branches.

Om deze trends te voorspellen, analyseert Pinterest de zoekopdrachten van meer dan 400 miljoen wereldwijde maandelijks gebruikers. Dit met een gemiddelde nauwkeurigheid van maar liefst 80%. Op basis van deze zoekopdrachten heeft Pinterest vervolgens de meest inspirerende ideeën voor het komende jaar uitgelicht. Deze voorspelde trends zijn toegankelijk voor eenieder en dus zeker voordelig wanneer je als onderneming gebruik maakt van het platform!

Voor 2022 ziet Pinterest Predicts levendige outfits en kleuren zoals elektrisch blauw, evenals hemelse vieringen en zelfs goth stijl. De voorspellingen variëren van mode tot schoonheid tot feesten, huis, huisdieren, welness en zelfs auto’s en ondernemerschap. Dit is voor bedrijven en voor het adverteren van enorme waarde. Zoals het platform zelf uitlegt: “Mensen gebruiken Pinterest om plannen te maken voor de toekomst. Dat betekent dat wij weten wat er gaat komen”.

Pinterest Predicts: Your 2022

Verder heeft Pinterest ook nog ‘Pinterest Predicts: Your 2022’: hun allereerste in-app ervaring. Dit is een gepersonaliseerde Idea Pin die de gebruiker meeneemt in de volgende reis:

  1. Ideeën die je leuk hebt gevonden
  2. Trends die je wellicht als eerste hebt geprobeerd
  3. Je meest inspirerende maand van 2021
  4. De toekomst: de voorspellende suggesties van dingen die je in 2022 moet proberen

 

Check de know-hows van Pinterest Marketing in 2022.

We use Cookies

We use cookies on our website to provide you with the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits.

Privacy policy