blog

De verschillende fases die je hebt tijdens het bouwen van een static custom website.

Written by

Webdev Design

Hieronder vind je de verschillende fases die je hebt tijdens het bouwen van een website en waarom elke fase even belangrijk is.

Webdesign en webdevelopment zijn twee verschillende fasen in het proces van het bouwen van een website. Hoewel beide van belang zijn voor het succes van het project, vereisen ze verschillende vaardigheden en doelstellingen. In deze blogpost zullen we de fasen tussen webdesign en web development eens kort toelichten.

1. Planningsfase

De eerste fase van websiteontwikkeling omvat planning. Tijdens deze fase zul je je projectdoelen definiëren, je wensen in kaart brengen en de reikwijdte van je project bepalen. Je zult ook je budget, tijdschema en middelen voor het project moeten vaststellen.

2. Webdesign

Zodra de planningsfase is voltooid, kan de webdesignfase beginnen. Tijdens deze fase zal een webdesigner de visuele elementen van je website creëren, waaronder de lay-out, kleurenschema, typografie en afbeeldingen. De ontwerper dit allemaal in een hapklaar design plaatsen om je te laten zien hoe de website eruit zal zien en functioneren. 

3. Inhoudcreatie

Terwijl de webdesigner werkt aan de visuele elementen van je website, kun je stiekem al beginnen met het maken van inhoud voor je site. Dit kan het schrijven van tekst voor je pagina’s omvatten, het maken van video’s of afbeeldingen en het verzamelen van getuigenissen van klanten. Hoe beter je deze fase al kan voorbereiden, hoe sneller je launch kan plaatsvinden!

4. Webdevelopment

Zodra de ontwerpfase is voltooid en iedereen handje klap heeft gedaan, kan de ontwikkelfase beginnen. Tijdens deze fase zullen webontwikkelaars de designs erbij pakken en deze omzetten in een functionele website. Ze schrijven code om de website tot leven te brengen, zorgen ervoor dat deze responsief, veilig en toegankelijk is. 

5. Testfase

Voordat je website wordt gelanceerd, moet deze grondig worden getest om ervoor te zorgen dat deze vrij is van fouten en correct werkt. Tijdens de testfase zullen ontwikkelaars de functionaliteit en gebruikerservaring van de website testen. Eventuele problemen die tijdens het testen worden ontdekt, worden aangepakt en opgelost.

6. Lanceer!

Zodra de testfase is voltooid, is je website klaar om te worden gelanceerd. Tijdens de lanceringfase wordt je website met de juiste DNS records omgezet van een staging omgeving naar een live omgeving. Dit is een spannende fase, omdat dit het officiële startpunt markeert van je website en je online aanwezigheid van start is gegaan.

Tot slot.

Het proces van het bouwen van een website omvat verschillende fasen, van planning en webdesign tot inhoudcreatie, ontwikkeling, testen en lancering. Elke fase is cruciaal voor het succes van het project en vereist specifieke vaardigheden en expertise. Door deze fasen te begrijpen, kun je je websiteproject beter plannen en ervoor zorgen dat het succesvol en met plezier wordt afgerond.

We use Cookies

We use cookies on our website to provide you with the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits.

Privacy policy